Bänkskiva

Det naturliga valet

För oss är det ett helt naturligt val att välja en bänkskiva av natursten till de flesta ytor. Vill du ha något som verkligen håller så är sten ett av de bästa materialen. Vi tror på att tänka långsiktigt för miljöns skull. Slut på slit och släng - köp skivor som håller i många generationer istället!

Så sköter du om en bänkskiva av natursten

En bänkskiva av natursten måste tas om hand på rätt sätt för att hålla sig snygg länge och förbli tålig. Här kommer några korta skötselråd.

  • Håll bänken ren: Det kan tyckas vara självklart, men har du en bänk av natursten är det viktigt att känna till att den kan få permanenta fläckar om man inte torkar bort starkt färgande livsmedel som exempelvis rödvin eller kaffe om man råkar spilla på ytan. Torka av direkt med en fuktig trasa så slipper du det problemet. Behöver du använda rengöringsmedel är det viktigt att det är anpassat för din stentyp. Fråga oss gärna om råd när du beställer din bänkskiva.

  • För att göra ytan mer tålig så kan du använda stentvål eller såpa. Den hjälper till att skapa en yta som ger bättre lyster och skydd. Ingen olja behöver användas.

  • Var varsam med bänken: Även om sten är ett tåligt material så klarar det inte av vad som helst. Var försiktig när du ställer ner tallrikar eller grytor så att du inte riskerar att få fula hack i ytan.

  • Syra kan skada ytan på bänkar av marmor och kalksten. Undvik därför sura städprodukter (produkter med lågt pH-värde) och torka direkt av ytan efter att du hanterar eller råkar spilla sura livsmedel som till exempel citron på bänken.

Följer du dessa råd så kommer du att ha en bänkskiva som håller sig snygg i många många år framåt.

Tänk hållbart - välj en bänkskiva av natursten och få en vän för livet